Labradoodle

American & Australian Labradoodle 


Vi föder upp original Labradoodle vilket innebär att vi använder oss av utvalda linjer med enbart Pudel och Labrador i sina stamtavlor. Vi är specialiserade på mini och medium men har även standard.


Vi använder oss även av Australiensisk Labradoodle i vår avel emellanåt för att säkerställa päls och storlek i vissa kombinationer.

Vi har alla tre storlekarna vilket innebär;

  • Miniatyr- höjd 35-43 cm, vikt 7-14 kg
  • Medium- höjd 43-50 cm, vikt 14-18 kg
  • Standard- höjd 50-61 cm, vikt 18-30 kg


Den amerikanska Labradoodle har tre olika varianter av grundpäls och kan ha många olika färger. Det finns olika varianter beroende på vilken typ av Labradoodle, Labrador och Pudel det finns i stamtavlan. Precis som rasrena hundar.

Amerikansk Labradoodle (Original Labradoodle)


Från början är den här blandningen mellan Labrador och Pudel ett försök att få fram en fantastisk ledarhund för allergiker.


Rasen är framavlad för sin sociala kompetens och är extremt intelligent vilket innebär att den är mycket lätt att träna! Det är en fantastisk hund både för att arbeta med och som familjehund. En perfekt första gångs hund för nybörjare.


Labradoodle används över hela världen som en guide-, assistans- och terapihund men även som en mycket populär familjehund på grund av sin lugna och trygga mentalitet.


De fäller inte som en Labrador och många allergiker klarar av de här hundarna. Sedan beror det på vilka allergener man är allergisk mot. Det bästa är att besöka oss för att se om man klarar av våra hundar.

Vi hjälper er gärna med att hitta en valp/ hund som passar just din familj, beroende på vad ni letar för egenskaper hos er blivande familjemedlem och vilket syfte valpen/ hunden ska uppfylla såsom familjehund, ledarhund, terapihund eller någon tävlingsgren inom agility, bruks- och lydnad.


Det är viktigt för oss att rätt valp hamnar i för den rätt hem.

Vi avlar på mycket fina och hälsosamma linjer där föräldrarna är extremt sociala.


Föräldrarna har självklart genomgått alla hälsokrav utan anmärkning för respektive ras- och storleksbestämmelser såsom höftledsröntgen, patella och ögon.


Vi har också vår egen hundskola från år 2001 där vi kan hjälpa er att träna upp er valp/ hund och få den bästa starten tillsammans!


Ta kontakt för mer information!

Filmer på våra Bestcoast´s Labradoodle valpar;