Om oss

Vi som arbetar på Bloom´s Entreprenad AB och driver Bestcoast´s Kennel

Yvonne Bloom, 45 år


· Utbildad Omsorgspedagog inom Neuropsykiatri

· Ledarskapsutbildning för omsorgens chefer

· Ledarskap i offentlig verksamhet

· Ledarskap & Strategiskt tänkande

· Omvårdnadsutbildning, Undersköterska

· Utbildad hundinstruktör, egen hundskola (Tjörns Hundskola) sedan 2001

· 26 år som uppfödare

· Aktivt tävlande inom utställning och lydnad (1994-2009)

· VD Blooms Entreprenad AB, Bestcoast´s Kennel


Om mig:

Jag, Yvonne Bloom, har haft hund hela mitt liv. Fick min första hund när jag var 5 år gammal, vilken var en röd Långhårig Kanintax. Sedan dess har jag varit aktiv gällande träning och tävlande med hundar under många år. Inriktade mig mot utställning och tävlingslydnad med stor framgång. Drömmen om hunduppfödning kom redan som liten då vi försökte få valpar på min lilla tax vilket tyvärr misslyckades.


När jag var 16 år hade jag sparat ihop till min första egenköpta hund, en Cavalier King Charles Spaniel tik. Hon var grunden till min kennel från allra första början och tog valpar på henne. Sedan dess har vi fött upp ett flertal raser inklusive Shiba, Am Akita och Rottweiler. Det som gjorde att vi slutade med aveln på dessa raser var alla rasbundna sjukdomar. Jag insåg efter många år att det spelade ingen roll om vi importerade hundar med helt nya linjer. I grunden är det samma och varje ras behöver en ny gen då och då för att hålla sig friska.


Idag vet vi bättre kring avel och sundhet både mentalt samt fysiskt hur bra det är att ta in nya gener emellanåt. Därför gör vi s.k. backcross emellanåt där man för tillbaka en av ursprungsraserna för att få fram specifika egenskaper, men framförallt för att bredda avelsbasen så raserna förblir friska.


Genom mina 26 år som uppfödare har vi både importerat och exporterat till många länder däribland Norge, Danmark, Finland, USA, Japan, Tjeckien, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Ungern och Frankrike.

Utbildade mig till instruktör, startade upp Tjörns Hundskola år 2001 och har drivit hundskolan sedan dess. Där har vi allt från valp- och vardagslydnad till tävlingslydnad, aktivitetskurser, spår samt övriga bruksgrenar samt hjälp för s.k. problemhundar.


Under en period levde både jag och barnen ute i utställningsringarna på helgerna. Båda mina barn som idag är 20 resp 22 år är uppfödda med våra hundar och är idag delaktiga i kenneln. (Se nedan)


Hunden i mitt arbete:

Är utbildad Omsorgpedagog inom Neuropsykiatri och har drivit en egen hundverksamhet inom Daglig Verksamhet på Orust tillsammans med två andra kollegor. Se Hundvägen till jobbet | GP en artikel från Göteborgs-Posten.

Jag har arbetat som Enhetschef inom både Äldreomsorg och Funktionshinder. Har också varit ansvarig för lägerverksamhet för barn och ungdomar inom Neuropsykiatri samt inom SOL. Helt fantastiskt att se hur en hund kan hjälpa alla personer med olika funktionsvariationer, allt från det taktila till att kunna träna eller ta hand om en hund. Det inger så mycket förhoppningar och självförtroende samt ren lycka.

Sedan år 2011 har jag på deltid arbetat med uppfödning av Labradoodle, sedan år 2020 arbetar jag heltid med vårt företag. Varvid jag ägnar all min tid åt hundskolan och vår uppfödning av Labradoodle, Bernedoodle och Shoodle.


Tävlingsmeriter:

En liten kort sammanfattning av höjdpunkterna under mina aktiva år som tävlande

LP 1 LP 2 Gårdvarens II Ess

Min första tävlingshund i lydnad var en Hovawartkille som hette Bamse. Han var startklar vid 9 månaders ålder vilket är lägsta åldern man får ställa upp i en tävling. Sedan vann han många lydnadstävlingar upp till klass 3. Därefter orkade han inte fysiskt mer.


LP NO UCH NO V-05 NORD JV-03 SE UCH Ruthdales Hercules in Marsh

Nästa tävlingskompis var vår första import Hercules från Storbritannien som jag också ställde ut väldigt mycket. Hercules var av rasen American Akita och hans första vinst gjorde honom till Nordisk Junior Vinnare 2003 och blev därmed uttagen till världskända utställningen Cruft´s i Storbritannien. Det som också gjorde honom unik förutom alla sina championat var att han fick lydnadstiteln LP 1 vilket är mycket ovanligt för rasen.


Lady

Ytterligare en mycket fin tävlingshund var vår Lady, av rasen Boerboel. Import från Danmark.

Hon startade vid 10 mån ålder i klass 1 med vinst och 1:a pris som resultat med 188 p. När hon var 12 mån vann hon lydnadsklass 2 med sina 182,5 p (19 minusgrader ute).


LP 1 Tapto´s Aqela

Sedan tävlade jag upp en helt underbar Rottweilertik som hette Aqela. Aqela kom från ett skilsmässohem och var en bångstyrig tonåring. Men efter 4 månaders träning startade hon klass 1 med 193,5 p (max 200 p), Aqela vann sedan lydnads SM för Rottweiler (klass 1) veckan efter det samt tog hon sitt LP 1 veckan därpå.

Sean Bloom, 25 år


· Utbildad Högskoleingenjör, Industriell Ekonomi

· Ekonomi/administrationsansvarig, Blooms Entreprenad AB

· VD Walther & Bloom AB

Om mig:

Är uppvuxen med våra hundar och har varit med på tävlingsbanorna sedan 1 ½ års ålder. Började tidigt som handler och tränare. Har ett flertal meriter inom lydnad och utställning.

Idag är jag Högskoleingenjör inom Industriell Ekonomi, varvid jag ansvarar för ekonomin, administreringen och underhållsprojekten för Blooms Entreprenad AB. Driver även ett nystartat företag Walther & Bloom AB.

Nathalie Bloom, 24 år


· Utbildar mig till Logistikingenjör, Industriell Ekonomi

Även jag är uppvuxen med våra hundar och varit med på tävlingsbanorna sedan födsel. Alltid tränat hundar och engagerat mig i valparnas socialiseringsperiod. Då valpens första veckor hos oss har en stor påverkan på hundens fortsatt mentala utveckling.

Arbetar även deltid på Bescoast´s Kennel, inom administreringen samt valparnas socialiseringsträning.


Nicklas Eriksson, 41 år

· Utbildad Svetsare

Arbetar deltid med byggnations- och underhållsprojekten för Blooms Entreprenad AB. Har även en deltidstjänst för socialiseringen av våra hundar.


Deltidsanställda för socialiseringen av våra hundar

Utöver ovan nämnda anställda, har vi ytterligare tre personer som endast arbetar med våra hundar. Arbetet inkluderar socialisering av valpar såväl som vuxna hundar, träning, djurhållningen och olika typer av hundaktiviteter.


Samarbete med två andra familjer

Vi är tre familjer som samarbetar under Bestcoast´s kennel, fam Bloom, fam Walther och fam Eriksson. Distributionen sker via Bestcoast´s kennel.


Fodervärdar

Flertalet av våra hundar bor ute hos fodervärdar för att de ska få ännu mer chans till träning och att få vara underbara familje- och träningshundar. Vi väljer noga ut våra fodervärdar, som går interna kurser hos oss för att vi ska vara säkra så att hundarna placeras ut till rätt familjer.


Tillstånd

Bestcoast´s kennel är självklart godkänd av Länsstyrelsen i Västra Götaland, vilket är en formalitet som alla kennlar (>2 kullar) har. För att få tillståndet måste först en ansökan skickas in, som därefter följs upp av att en djurskyddshandläggare besöker kenneln för att kontrollera djurhållningen.

På plats går man igenom skötselrutiner, samt en översikt kring de boxar, rastgårdar, ventilationer, brandskydd, övriga djurutrymmen och annat som är relevant för hundhållningen. Kontrollen utfördes U.A, som rapporten förtydligar. Läs gärna mer på deras hemsida; Tillstånd för verksamhet med hund-webb.pdf (lansstyrelsen.se). För att få mer förståelse för det omfattande arbete vi hela tiden utför för våra hundars trivsel.